Kriminālprocesa uzsākšanas problemātika - Druvinieks, Helvijs (Latvijas Universitāte, 2014)
Bakalaura darbs „Kriminālprocesa uzsākšanas problemātika” sniedz ieskatu kriminālprocesa uzsākšanas regulējumā un tā problemātikā. Darba mērķis ir izpētīt kriminālprocesa likuma attīstības posmus, kā arī apskatīt problēmjautājumus, ar kuriem nākas saskarties kriminālprocesa uzsākšanas procedūrā. Darba ietvaros autors veic izpēti, kā arī konstatē trūkumus un nepilnības Latvijas Republikas tiesiskajā regulējumā par kriminālprocesa uzsākšanu. Šobrīd spēkā esošais normatīvais regulējums tiek salīdzināts ar iepriekšējo, analizējot veiktās izmaiņas. Darba noslēgumā autors apskata ārvalstīs esošo normatīvo regulējumu par kriminālprocesa uzsākšanu, salīdzinot to ar Latvijā esošo, kā arī izdara secinājumus un izvirza priekšlikumus iespējamiem grozījumiem normatīvajā regulējumā. Atslēgvārdi: pirmstiesas kriminālprocess, kriminālprocesa uzsākšana, kriminālprocesa uzsākšanas kārtība, grozījumi.

Bachelor’s Thesis „Problems of initiation of criminal procedure” provides an insight into regulation of criminal procedure and its problems. The aim of the research is to study criminal procedure law development stages, as well as to conclude issues faced by initiation of criminal proceedings. The author researches and defines drawbacks and lacking regulation in the national law about initiation of criminal proceedings. The existing legal regulation is compared with the previous one. In the final phase the author examines the foreign legislation about initiation of criminal proceedings, compares it to regulation in Latvia, as well as draws conclusions and proposes possible amendments to the legislative acts. Keywords: pre-trial criminal procedure, initiation of criminal proceedings, order of initiation of criminal proceedings, amendments.
Problems of initiation of criminal procedure
Keywords: Juridiskā zinātne