Cukura reforma Latvijā - Pudāne, Zane (Latvijas Universitāte, 2007)
Maģistra darba autore: Zane Pudāne Maģistra darba zinātniskais vadītājs: A. Nābels – Šneiders, Dr.sc.agr. Maģistra darba temats: „Cukura reforma Latvijā”. Maģistra darba mērķis ir ekonomiski novērtēt cukurbiešu cukura ražošanas iespējas Latvijā, un iespējamos attīstības scenārijus cukura ražošanai Latvijā. Maģistra darba teorētiskajā daļā raksturota ražošana Eiropas Savienībā, tās atbalsts ražotājiem, ārējā tirdzniecība. Maģistra darba analītiskajā daļā analizēta plaši apspriestā cukura reforma, kā tā ietekmējusi Latvijas cukura ražošanas nozarē iesaistītos, un vai nozari bija iespējams saglābt. Maģistra darba izstrādāšanai izmantotas tādas metodes kā aprakstošā statistikas datu analīze, ekonomisko rādītāju salīdzinoša analīze, intervijas. Maģistra darba apjoms ir 85 lappuses. Darbā ietvertas 15 tabulas, 4 attēli un 4 pielikumi.

Author of the master’s paper: Zane Pudāne Academic supervisor of the master paper: A. Nābels – Šneiders, Dr.sc.agr. Theme of the master paper: „Sugar reform in Latvia”. The objective of the master paper is to evaluate sugar producing opportunities in Latvia and possible course of development of the sugar producing. In the theoretical part of the master paper is described producing in European Union, support to producers, foreign trade. In the analytical part of the master paper are analysed sugar reform and how this reform has influenced Latvian sugar producing industry. There are analysed also possibilities to save the sugar producing industry. In the master paper is used such method as descriptive statistical analyze, interviews, economical indicator analyze. Master paper consists of 85 pages. Master paper includes 15 tables, 4 pictures and 4 supplements.
Sugar Reform in Latvia
Keywords: Ekonomika