Nekustamā īpašuma firmas nodokļu administrēšana un uzskaite - Liepiņa, Kristīne (Latvijas Universitāte, 2008)
Nekustamā īpašuma nozare Latvijā ir mainījusies un attīstījusies pēdējos gados, liekot būtiski mainīties arī likumdošanai. Grāmatvedībai ir jāspēj sekot līdzi jaunumiem likumos un prast piemērot tos praksē, atrodot savam uzņēmumam vispiemērotāko uzskaites modeli. Maģistra darba mērķis ir izstrādāt iespējamos priekšlikumus, lai sniegtu pilnīgāku izklāstu par nekustamā īpašuma grāmatvedības uzskaiti. Maģistra darbs sastāv no 4 nodaļām, kur ir izpētīta speciālā literatūra, kas reglamentē grāmatvedības un nodokļu uzskaiti nekustamā īpašuma nozarē. Darbs satur 84 lappuses, kur ir iekļauti 6 attēli un 3 tabulas. Pavisam ir izmantoti 31 informācijas avoti.

The sector of real estate in Latvia has rotated and evolves in last years. It was reason for change real estate legislation. Accountancy must manage to follow new laws and must be able adapt it in practice. The enterprise must be able to find the best accountancy. The purpose of this master thesis is to frame possible proposals for full presentment about accountancy of real estate sector The master thesis consists of 4 chapters, where the process of special literature, which regulate accountancy and tax inventory of real estate sector. The thesis consists of 84 pages which include 6 pictures and 3 tables. In total 31 sources of information were used for the thesis.
Estate property company tax managment and book-keepin
Keywords: Ekonomika