Izkliedēta, uz notikumiem balstīta failu apstrādes un uzdevumu izpildes sistēma - Odītis, Reinis (Latvijas Universitāte, 2024)
Kvalifikācijas darba ietvaros ir izstrādāta tehniskā dokumentācija izkliedētai, uz notikumiem balstītai failu apstrādes un automatizētu uzdevumu izpildes sistēmai. Dokumentācija ietver programmatūras prasību specifikāciju, daļēju programmatūras projektējuma aprakstu, testēšanas dokumentāciju un informatīvas nodaļas par projekta organizāciju, konfigurācijas pārvaldību, kvalitātes nodrošināšanu un darbietilpības novērtējumu. Izstrādātā sistēma nodrošinās dažādu regulāru uzdevumu pārvaldīšanu, piemēram, failu kopēšanu, lietotāju apziņošanu u.c. Sistēmai ir paredzēts vienots minēto uzdevumu izpildīšanas mehānisms un arhitektūra, kas ir ērti papildināma jauna tipa uzdevumiem. Sistēmas darbība paredzēta vairākās instancēs gan specializētu uzdevumu izpildei, gan augstas pieejamības nodrošināšanai.

As part of the qualification work, technical documentation has been developed for a distributed event-based file processing and automated task execution system. Documentation shall include a specification of software requirements, a partial description of the software design, testing documentation and information chapters on project organisation, configuration management, quality assurance and labour capacity assessment. The system developed will ensure that you manage various regular tasks, such as copying files, notifying users, etc. The system provides a single mechanism and architecture for accomplishing these tasks, which is easy to replenish for new types of tasks. The operation of the system is intended in several instances both for the execution of specialized tasks and for ensuring high availability.
Dispersed, event-based file processing and task execution system
Keywords: Datorzinātne; uzdevumu pārvaldīšana; vairākas instances; vienots izpildīšanas mehānisms; task management; multiple instances