Darbinieku darba grafika izveide, lietojot lineāro programmēšanu - Klovāne, Santa (Latvijas Universitāte, 2018)
Darbinieku darba grafika plānošanai ir sarežģīts process, kura mērķis ir atrast optimālo darba grafika veidu, kas apmierinātu ne tikai uzņēmuma vajadzības, bet arī pašu darbinieku vēlmes attiecībā uz darba laiku. Bakalaura darbā tiek pētīts kā var atvieglot darba grafika izveidi, izmatojot lineāro programmēšanu. Darbā tiek apskatīti literatūrā esošie darba grafika plānošanas modeļi (Danciga modelis, Bečtolda un Džeikobsa modelis, Aikina modelis un Tomsona modelis), kas tika salīdzināti savā starpā un ilustrēti ar piemēriem.

Staff scheduling is a complex process, based on finding the optimal schedule that satisfies not only the needs of a company, but also the wishes of employees about their work time. The paper presents linear programming models (Dantzig model, Bechtold and Jacobs model, Aykin model and Thompson model) for developing optimal shift scheduling. Models were compared with each other and illustrated by examples.
Shift scheduling using linear programming
Keywords: Matemātika; lineārā programmēšana; darba grafiks; Danciga modelis; Bečtolda un Džeikobsa modelis; Aikina modelis