Kamaniņu slieces un ledus kontakta modelēšana - Birzniece, Inese (Latvijas Universitāte, 2008)
Šajā darbā ir modelēts kamaniņu slieces un ledus kontakts . Sākotnēji var pieņemt, ka kontaktā neatrodas visa sliece, bet gan viena tās šķautne. Tādējādi pirmajā tuvinājumā uzdevuma risināšana var tikt vienkāršota no trijām dimensijām uz divām. Kontakta modelēšanai tika izmantota galīgo elementu programmu ABAQUS. Rezultātā tika noteikti spēki slieces un ledus kontaktā. Šie iegūtie rezultāti tālāk var tikt izmantoti kamaniņu dinamikas modelēšanai.

In my bachelor work I have modeled luge runners and ice contact to optimize and enhance luge performance. As a first approximation for simplifying contact modeling it is possible to assume that only one edge runners makes contact with ice, thus simplifying 3 dimensional problem to more easily solvable 2 dimensional problem. For contact modeling finite element program ABAQUS has been used. Forces on runners edge and ice contact have been calculated. Obtained data is used for modeling luge dynamics.
Modeling of the sledge and ice contact
Keywords: Fizika