Krūmgrieža operatora darba vides risku izvērtēšana un preventīvo pasākumu izstrādāšana risku mazināšanā - Keomeģis, Rovens Rūdolfs (Latvijas Universitāte, 2020)
‘’Krūmgrieža operatora darba vides risku izvērtēšana un preventīvo pasākumu izstrāde risku mazināšānai’’ Darba autors: Rovens Rūdolfs Keomeģis. Kvalifikācijas darba vadītāja: Mg.oec, Ilze Rubene. Darbs izklāstīts uz 39 lapām, 6 tabulās, 21 informatīvos avotos, 1 pielikumā. Pētījums stāv no 3 daļām. Pirmajā daļa tiek analizēta literatūra par krūmgrieža operātora profesijas darba vides riskiem. Otrajā daļā ir aprakstīti pētījuma rezultāti, kas iegūti pielietojot informācijas avotu analīzi, aptaujas anketēšana un somijas 5 baļļu matricas metodi. Trešajā daļā tiek aprakstīts izmantotās metodes iegūtie dati un izstrādāts preventīvos pasākumu plāns risku mazināšanai. Izmantotās metodes: Aptaujas anketēšāna, Somijas 5 baļļu matricas metode. Atslēgas vārdi: Krūmgrieža operātors, darba vides riski, preventīvie pasākumi

‘’Brushcutter operator work environment risk assessment and development of preventive measures to reduce risks” Author of the work: Rovens Rūdolfs Keomeģis. Qualification supervisor: Ilze Rubene. The work is presented on 39 pages, 6 tables, 21 informative sources, 1 annexe. The study consists of 3 parts. The first part analyzes the literature on the risks of the work environment of the brush cutter operator profession. The second part describes the results of the research obtained using the analysis of information sources, the questionnaire and the Finnish 5-point matrix method. The third part describes the data obtained from the method used and develops a plan of preventive measures to reduce risks. Methods used: Questionnaire, Finnish 5-point matrix method. Keywords: Brushcutter operator, work environment risks, preventive measures
Brushcutter operator work environment risk assessment and development of preventive measures to reduce risks
Keywords: Darba aizsardzība (Alūksnes filiāle) [RPIVA]; Krūmgrieža operātors; Darba vides riski; Preventīvie pasākumi; Ergonomika