Resursi sociālajā darbā ar vardarbībā cietušajiem bērniem ģimenē koronavīrusa pandēmijas laikā - Prudente, Aļona (Latvijas Universitāte, 2021)
Pētījuma tēma ir par resursiem sociālajā darbā ar vardarbībā cietušajiem bērniem ģimenē koronavīrusa pandēmijas laikā. Pētījuma mērķis ir pētīt pieejamos resursus sociālajā darbā ar vardarbībā cietušiem bērniem ģimenēs koronavīrusa pandēmijas laikā. Pētījumā izmantota kvalitatīvā pētniecības metode, daļēji strukturētā intervija ar sociālajiem darbiniekiem. Iegūtie dati atklāj, kāda ir pandēmijas loma uz sociālo darbu, un kādi resursi ir pieejami novadā darbam ar bērniem kuri cietuši no vardarbības koronavīrusa pandēmijas laikā. Pētījuma rezultāti atklāj, ka pandēmijai ir liela loma attiecībā uz sociālo darbu ikdienā un resursu pieejamībā.

The topic of the research is about resources in social work with children who have suffered violence in the family during a coronavirus pandemic. The aim of the thesis is to study the available resources in working with children who have suffered from domestic violence during a coronavirus pandemic. The study uses a qualitative research method, a semi-structured interview with social workers. The obtained data reveal the role of the pandemic on social work and what resources are available in the county to work with children who have suffered from violence during the coronavirus pandemic. The results of the study reveal that the pandemic plays an important role in the daily social work and availability of resources.
Resources for social work with children victims of domestic violence during the coronavirus pandemic
Keywords: Sociālā politika un sociālā darba organizācija; vardarbība pret bērnu; sociālais darbinieks; resursi; child abuse; social worker