Beniluksa valstu reģionālā sadarbība narkotiku problēmas apkarošanā - Plaudis-Lasmanis, Ivars (Latvijas Universitāte, 2013)
Pētījums ir par netradicionālu tēmu, kurai neviens nav veltījis pienācīgu uzmanību. Pētījuma problēma tiek saistīta ar plaši pazīstamo Nīderlandes atšķirību narkotiku apkarošanas piegājienā un kā tas sasaucas ar sadarbību starp kaimiņvalstīm un vai to ietekmē dalība citās organizācijās. Pētījuma hipotēze ir šāda - Beniluksa Savienības sadarbību narkotiku apkarošanas politikā un tās īstenošanu praksē nosaka ārējie nosacījumi. Darba gaitā tiks aplūkotas katras valsts narkotiku politikas un šo valstu sadarbību apliecinoši dokumenti. Teorētiskā bāze ir par reģionālo sadarbību un to veidojošajiem faktoriem. Šī pētījuma mērķis ir aplūkot reģionālo sadarbību narkotiku apkarošanā un vai to ietekmē ārēji faktori – dalība ES un ANO, lai labāk izprastu SO ietekmi uz reģionāliem sadarbības partneriem netradicionālu jautājumu risināšanā.

The research problem that is the main motivator for the creation of this paper is the alternative Dutch drug policy that has had major success within the past decades. The hypothesis of this paper is as follows – cooperation among the Benelux Union in creating drug policy and it’s implementation into action is affected by external forces (EU, UN). The main goal of this paper is to identify wether regional cooperation can remain unaffected by major players in the International Arena and how do these countries combat the drug problem. This will be achieved by looking at formal documents that constitute each player’s drug policy and how they cooperate. The theoretical basis for this paper will be made of theory about regional cooperation.
Regional cooperation among the Benelux countries in combating the drug problem
Keywords: Politikas zinātne (politoloģija)