Reneja niķeļa katalizatoru elementsastāvs, fāžu sastāvs un aktivitāte - Kovaļova, Anastasija (Latvijas Universitāte, 2013)
Maģistra darba teorētiskajā daļā dots Reneja niķeļa katalizatoru apraksts, katalizatoru veidi, katalizatoru izmantošanas veidi, katalizatora aktivitātes noteikšanas metodikas, Re-Ni aktivitātes noteikšana pie dažādām temperatūrām, NiAl sakausējumu fāžu sastāva apraksts. Darba gaitā rentgenspektrometriski noteikts Re-Ni katalizatoru elementsastāvs, kas salīdzināts gravimetrijas rezultātiem. Ar rentgendifraktometrijas metodi tika noteikts Re-Ni katalizatoru fāžu sastāvs. Visiem katalizatoriem noteikta aktivitāte pēc ūdeņraža peroksīda katalītiskās sadalīšanas, kā arī eksperimentāli noteikts Re-Ni katalizatoru fāžu sastāvs pēc izkarsēšanas 1000°C temperatūrā. KATALIZATORI, RENEJA NIĶELIS, NiAl SAKAUSĒJUMS, KATALIZATORU AKTIVITĀTE, RENTGENSPEKTROMETRIJA, FĀŽU SASTĀVS, ELEMENTSASTĀVS, GRAVIMETRIJA, ŪDEŅRAŽA PEROKSĪDA KATALĪTISKĀ SADALĪŠANA.

In the theoretical part of the master work gives a description of catalysis, catalyst types, catalyst uses, catalyst activity detection method, Raney nickel description of the operating principle of a catalyst, the catalyst activity for ways to Re-Ni activity in various temperatures, Phase composition description of the NiAl alloy. In the experimental part was determinate Re-Ni catalyst elemental composition by XRF, which was compared with the gravimetry method. And with XRD methods were defined Re-Ni catalyst phase composition. All the catalysts determined activity by catalytic decomposition of hydrogen peroxide, as well as experimentally determined Re-Ni catalyst phase content after heating at 1000 °C temperature. CATALYSTS, RANEY NICKEL, NiAl ALLOYS, ACTIVITY OF THE CATALYST, ROENTGEN SPECTROMETRY, PHASE COMPOSITION, ELEMENTAL COMPOSITION, GRAVIMETRY, CATALYTIC DECOMPOSITION OF HYDROGEN PEROXIDE.
Elemental composition, phase composition and activity of Raney nickel catalyst
Keywords: Ķīmija