Sergeja Timofejeva daiļrades poētika - Jarmuševiča, Anželika (Latvijas Universitāte, 2019)
Darbs ir veltīts mūsdienu dzejnieka jaunradei. Par pētījuma materiālu kļuva Sergeja Timofejeva jaunrade, kurā ir iekļauts viens no viņa populārākiem dzejas krājumiem „Padarīts” („Сделано”). Autors veic dzejas krājuma analīzi vairākos poētikas aspektos, atklājot tajos dažādas pazīmes mūsdienu dzejas kontekstā un salīdzīnot tos ar jau eksistējošiem. Īpaša uzmanība tika pievērsta Sergeja Timofejeva biogrāfijai un jaunrades eksperimentiem. Pētījums varētu būt aktuāls filoloģijas studentiem, kuri pēta mūsdienu jaunradi, kā arī lasītājiem, kuri ir ieinteresēti mūsdienu dzejā kopumā.

The paper considers the modern poetry in the context of the modern world. The study material is popular poetic collection „Done” („Sdelano”) written by Sergei Timofeev. The author conducts an analysis of the poetic collection in several aspects of poetics, revealing in them various signs in the context of modern poetry and comparing them with those already existing. Special attention is given to the biography of Sergei Timofeev and his poetry experiments. The study could be topical for philology students studying contemporary art as well as for readers interested in contemporary poetry.
The Poetics of Sergey Timofeev’s Works
Keywords: Filoloģija; поэтика; современная поэзия; Сергей Тимоофеев; поэтический сборник; сборник «Сделано»