Uztura paradumi jaunākā un vidējā skolas vecuma bērniem - Raudeniece, Jeļena (Latvijas Universitāte, 2017)
Bakalaura darba tēma - Uztura paradumi jaunākā un vidējā skolas vecuma bērniem. Tēmas aktualitāti nosaka Latvijas skolēnu veselības paradumu pētījuma apkopotie dati, kuri liecina, ka Latvijas skolēnu uztura paradumi no 2002. gada – 2014. gadam paliek arvien neveselīgāki (3). Darba mērķis ir noskaidrot jaunākā un vidējā skolas vecuma bērnu uztura paradumus. Mērķa sasniegšanai tika izvirzīti vairāki uzdevumi – literatūras izpēte, pētījuma instrumenta izveide, pētījuma atļaujas saņemšana un pētījuma veikšana. Pētījuma jautājumi – Kādi ir jaunākā skolas vecuma bērnu uztura paradumi? Kādi ir vidējā skolas vecuma bērnu uztura paradumi? Darbā tika izmantota kvalitatīvā pētniecības metode. Pētniecības instruments: anketa, uztura paradumu dienasgrāmata un intervijas jautājumi. Pētījuma mērķis un izvirzītie uzdevumi tika sasniegti. Pētījumā noskaidrots, ka jaunākā un vidējā skolas vecuma bērnu uztura paradumi nav pārāk veselīgi.

Bachelor’s thesis theme – Nutrition habits of the junior and middle school age children. The theme is topical, because the research data of the Latvian pupils’ health habit research shows that pupils’ nutrition habits are getting more unhealthy from 2002 - 2014 (3). The aim of the research is to find out and compare nutrition habits of the junior and middle school age children. There were set tasks to reach the aim – to study literature, to create the research instrument, to receive a permission for the research and to make the research. The research questions – What are the nutrition habits of the junior school age children? What are the nutrition habits of the middle school age children? The research method is qualitative method. The research instrument: questionnaire, diary of the nutrition habits and interview questions. The aim of the research and set tasks were reached. In the research there was found out that the nutrition habits of the junior and middle school age children are not very healthy.
Nutrition Habits of the Junior and Middle School Age Children
Keywords: Medicīna; jaunākā skolas vecuma bērni; uztura paradumi bērniem; uzturs; vidējā skolas vecuma bērni