Bioturbācija Ogres svītas nogulumos Kalnrēžu atsegumā - Bukovska, Ieva (Latvijas Universitāte, 2011)
Bakalaura darba mērķis ir raksturot bioturbāciju Ogres svītas nogulumos Kalnrēžu atsegumā. Kalnrēžu atsegumā tika sastādīti divi griezumi un izdalīti bioturbētie slāņi. Bioturbācijas intensitātes novērtēšanai nogulumos tika izmantota puskvantitatīvā ihnotekstūras indeksa metode. Pētījuma rezultātā tika noskaidrots, ka ihnotekstūras indekss 2 raksturo lielāko daļu slāņu. Visintensīvāk bioturbētie slāņi ir izvietoti griezuma apakšējā un vidusdaļā. Ihnotekstūras indekss 1 ir raksturīgākais masīvas uzbūves dolomītsmilšakmeņiem. Pilnībā pārstrādātas nogulumu primārās tekstūras netika konstatētas. Atslēgas vārdi: ihnotekstūras indekss, Ogres svīta, dolomītsmilšakmens, Kalnrēžu atsegums

The aim of the bachelor thesis is to give a description of bioturbation in the deposits of the Ogre Formation at Kalnrēžas outcrop. Two geological sections were composed and bioturbated strata were eliminated. In order to document variations in the extent of bioturbation recorded in the deposits of the Ogre Formation a semiquantitative ichnofabric indices method were used. Data collected with this method reveal that ichnofabric index 2 constitutes most of the strata that were studied. The most bioturbated sediment are concentrated in the lower and middle layers of the stratigraphic section. The ichnofabric index 1 is the most common for massive dolomitic sandstones. Nearly complete to complete reworking of original physical sedimentary structures is not represented. Key words: Ichnofabric index, Ogre Formation, dolomitic sandstone, Kalnrēžas outcrop
Bioturbation in the deposits of the Ogre Formation at Kalnrēžas outcrop
Keywords: Ģeoloģija