Stimula parametru ietekme uz krāsu sakārtošanas uzdevuma izpildi - Zābere, Lelde (Latvijas Universitāte, 2016)
Bakalaura darbs ir uzrakstīts latviešu valodā uz 41 lapas. Tajā ir 33 attēli, 2 tabulas, 24 literatūras avoti un 4 pielikumi. Mērķis: Novērtēt datorizēta krāsu sakārtošanas testa parametru ietekmi uz krāsu izšķirtspēju un tā pielietojamību krāsu izšķirtspējas novērtēšanā gan normālas, gan izmainītas krāsu redzes gadījumā. Rezultāti: Mainot krāsu stimulu izmērus (1,9° un 1,1°), savstarpējo attālumu (0,5° un 1,5°) un veicot testu stimuliem ar un bez kontūras, būtiskas atšķirības testa izpildē netika novērotas. Mainot stimula piesātinājuma pakāpi no ΔE = 1,25 uz ΔE = 0,75, bija vērojama būtiska krāsu izšķirtspējas (C - indeksa) samazināšanās. Ar datorizētā testa palīdzību ir iespējams veikt krāsu izšķirtspējas raksturošanu izmainītas krāsu redzes gadījumā. Atslēgas vārdi: krāsu izšķirtspēja, krāsu redzes tests, krāsu sakārtošana.

The Bachelor work is written in Latvian on 41 pages. It includes 34 pictures, 2 tables, 24 literature resources and 4 appendixes. Aim: To estimate performance of digitized color arrangement test for different stimuli parameters, and the suitability of the test for color discrimination assessment in color normal and color vison deficient participants. Results: Different stimuli dimensions (1.9° and 1.1°), distances (0.5° and 1.5°), and stimuli with and without margin did not show significant influence on color arrangement task results, whereas change of saturation level from ΔE = 1.25 to ΔE = 0.75 significantly reduced color resolution (C - index). Test characterizes color resolution in case of color vision deficiency. Key words: color resolution, color vision assessment test, color arrangement.
Influence of stimuli parameters on the performance of color sorting task
Keywords: Fizika; krāsu izšķirtspēja; krāsu redzes tests; krāsu; sakārtošana