MULTIKULTURĀLU KOMANDU DARBA EFEKTIVITĀTES PAAUGSTINĀŠANA “GROUPE DANONE EARLY LIFE NUTRITION” ZIEMEĻAUSTRUMU EIROPAS STRUKTŪRVIENĪBĀ - Duļevska, Zane (Latvijas Universitāte, 2016)
Viena no mūsdienu darba vides iezīmēm ir uzdevumu veikšana multikulturālās komandās. Uzņēmumiem un vadītājiem aizvien vairāk uzmanības jāpievērš paņēmieniem, kas piemēroti multikulturālu komandu darba specifikai un nodrošina iespējami augstu to darba efektivitāti, tādēļ darba mērķis ir izpētīt multikulturālu komandu darba efektivitātes uzlabošanas iespējas starptautiskā organizācijā. Pētījuma rezultāti atklāj, ka uzņēmumā esošā multikulturāla komanda uzrāda vidējus efektivitātes rādītājus un viens no galvenajiem iemesliem ir komandas locekļu kultūras atšķirības, kā arī organizācijas un komandas locekļu pārstāvēto kultūru atšķirības. Darba apjoms ir 128 lpp. tajā skaitā 6 pielikumi, kas sastāda 10 lpp. Darbā ievietotas 2 tabulas un 27 attēli. Literatūras sarakstā ir 61 avots. Atslēgvārdi: multikulturāla komanda, komandas efektivitāte, organizācijas kultūra, OCAI.

One of the actualities of modern working environment is impelementing tasks in multicultural teams. Organisations and managers must pay additional attention to approaches that are suitable for specifics of multicultural teams to ensure their maximum productivity and efficiency. Therefore the aim of the paper is to investigate opportunities to increase multicultural team’s efficiency in transnational organization. According to the results of research, multicultural team currently operating in the transnational organisation shows average efficiency rate. One of the main reasons is cultural differences among team members as well as differences between organizational culture and cultures of team members. Paper consists of 128 pages, including 6 attachments which consists of 10 pages, 2 tables and 27 images. Used bibliography list consists of 61 source. Keywords: multicultural team, team efficiency, organisational culture, OCAI.
Increase of multicultural team’s efficiency in “Groupe Danone Early Life Nutrition” North-East Europe cluster
Keywords: Vadībzinātne; multikulturāla komanda; komandas efektivitāte; organizācijas kultūra; OCAI