Iedzīvotāju struktūras izmaiņas Daugavpils novadā pēdējā desmitgadē - Vorobjovs, Dmitrijs (Latvijas Universitāte, 2011)
Bakalaura darba tēma ir „Iedzīvotāju struktūras izmaiņas Daugavpils novadā pēdējā desmitgadē”. Bakalaura darba mērķis - analizēt iedzīvotāju struktūras izmaiņas Daugavpils novadā pēdējā desmitgadē (2000. – 2010. g). Darbs sastāv no sešām nodaļām, secinājumiem, izmantotās literatūras saraksta un pielikumiem. Pirmajā nodaļā ir aprakstīti galvenie iedzīvotāju struktūru raksturojošie rādītāji. Otrajā nodaļā ir aplūkoti galvenie literatūras avoti, t.sk. arī pētījumi pasaulē un Latvijā par iedzīvotāju struktūru un tās izmaiņām laika gaitā. Trešajā nodaļā ir apkopoti pētījumā izmantotie materiāli un metodes. Ceturtajā nodaļā ir aprakstīta demogrāfiskā situācija Latvijā. Tika analizētas Latvijas iedzīvotāju sastāva izmaiņas un apskatīti galvenie faktori, kas izmaina iedzīvotāju skaitu – iedzīvotāju dabiskais pieaugums un migrācija. Piektajā nodaļā sniegts Daugavpils novada vispārējs raksturojums. Sestajā nodaļā ir analizētas Daugavpils novada iedzīvotāju struktūras izmaiņas un aprakstīti galvenie cēloņi, kas šīs izmaiņas ietekmēja. Darbs ir uzrakstīts latviešu valodā, darba apjoms - 74 lapas, darbu ilustrē 4 tabulas, 14 attēli un 4 pielikumi. Atslēgas vārdi: Daugavpils novads, iedzīvotāju sastāvs, iedzīvotāju struktūra, izmaiņas

The research topic is "Demographic changes in the Daugavpils region over the last decade". Bachelor's aim is to analyze the population structure changes in the Daugavpils region over the last decade year 2000 – 2010. The work consists of six chapters, conclusions, bibliography and appendices. The first chapter describes the basic structure of the population indicators. The second chapter reviews the main sources of literature, including and studies of the world and on the Latvian population structure and its changes over time. The third chapter summarizes the research materials and methods. The fourth chapter describes the demographic situation in Latvian. Latvian population composition changes were analyzed in this chapter, and the key factors that alter the population - natural increase and migration. The fifth chapter was presented in Daugavpils county general nature. The sixth chapter analyzes the Daugavpils District Demographic change and describes the main causes of these changes affected. The work is written in Latvian, containing 74 pages, illustrated with 4 tables, 14 pictures and 4 attachments. Keywords: Daugavpils county, population composition, population structure, changes
Demographic changes in the Daugavpils Region over the last decade
Keywords: Ģeogrāfija