Trakums, kontrole, un brīvība Kena Kīzija ‘Kāds pārlaidās pār dzeguzes ligzdu’ - Nikolajeva, Arina (Latvijas Universitāte, 2012)
Kena Kizija grāmata „Kāds pārlaidās pār dzeguzes ligzdu” ir viens no 20gs otrās puses pazīstamākiem romāniem. Viņa grāmatā ir par dīvainiem cilvēkiem kuri ir izolēti psihiatriskajā klīnikā. Šī darba mērķis ir pārādīt, kā autoram izdevās reproducēt mentalo klīnisko atmosferu, kā arī pacientus izolētus tajā klīnikā un izmisuma sajūtu. Šis darbs demonstrē cik grūti ir dzīvot sabiedrībā, ja tava uzvedība neatbilst pieņemamai normai.

“One Flew Over the Cuckoo’s Nest” written by Ken Kesey is one of the most famous novels of the second half of the 20th century. His book is about being deviant and isolated in a psychiatric clinic. The purpose of this research work is to demonstrate how the author managed to reproduce the atmosphere of the mad house, patients isolated there and the feeling of despair. This work also shows how it is to live in the society if your behavior is different from the form that is considered to be standard.
Madness, Control and Freedom in Ken Kesey’s “One Flew Over the Cuckoo’s Nest”
Keywords: Valodniecība