Speciālo ekonomisko zonu attīstība un novērtējums Latvijā - Vasiļjeva, Sanita (Latvijas Universitāte, 2018)
Lai izveidotu maģistra darbu “Speciālo ekonomisko zonu attīstība un novērtējums Latvijā”, tika izvirzīts mērķis veikt speciālo ekonomisko zonu izvērtējumu, tādējādi noskaidrojot zonu ietekmi uz reģionu rādītājiem, attīstību un nākotnes perspektīvas. Darba ietvaros tiek izvērtētas speciālo ekonomisko zonu attīstība un nākotnes iespējas, balstoties uz pieejamo literatūru. Tā pat darba ietvaros ir veikta SVID analīze un piedāvāts SEZ efektivitātes novērtēšanas modelis. Maģistra darbs sastāv no 84 lappusēm, kurās iekļautas 3 tabulas, 7 attēli, 9 grafiki. Papildus darbā ir iekļauti 2 pielikumi.

To create master’s thesis “Special economic zone development and evaluation in Latvia”, the objective to evaluate special economic zones was set, thus clarifying the impact of zones on regional indicators, development and future perspectives. Within the framework of the work, the development of special economic zones and future possibilities are assessed, based on available literature. As well in the framework of this work, SWOT analysis has been carried out and SEZ performance model has been proposed. Master's thesis consists of 84 pages, which include 3 tables, 7 figures, 9 graphs. In addition to work 2 annexes were included.
Special economic zone development and evaluation in Latvia
Keywords: Ekonomika; Speciālā ekonomiskā zona; SEZ; investīcijas; brīvās ekonomikas zonas; SEZ analīze