Krāsu mācības apguve kā tēlainās domāšanas rosinātājs 5. klasēs - Grēniņa, Liene (Latvijas Universitāte, 2006)
Diploma darba mērķis ir uzdevumu kopas izveide krāsu mācības apguvē 5.a un b. klasēs ar mērķi rosināt skolēnu tēlaino domāšanu. Diploma darba ietvaros tiek aprakstīta iegūtā pieredze, realizējot mācību uzdevumu kopu krāsu mācības apguvē kā tēlainās domāšanas rosinātājs 5.a un b. klasēs Rīgas 49. vidusskolā. Tāpat diploma darba tēmas ietvaros ir salīdzinātas divu pedagoģisko prakšu laikā iegūtās pieredzes, proti, centra pret vardarbību ‘’ Dardedze ‘’ un Rīgas 49. vidusskolā, kas papildina pieredzi vizuālās mākslas jomā. Diploma darba nodaļās apskatīti dotie punkti, kas norādīti sadaļā saturs, bet ar skolēnu darbiem iespējams iepazīties pielikuma daļas lapās.

The aim of diploma work is make a set of exercises in the sttudying of colour as a means to facilitate development of imaginative thinking on form 5th. In the diploma work is included the expierence- the learning process and process of exercises realizing. Also author compered their individual expierence from last teaching practise place abuse center ‘’ Dardedze ‘’ and condition of primary school. Thats make more wide view at posibblities to teach a visual art on the diffrent pupils groups . In the chapters of diplomawork is posibble to see points whats maching at content part, but children works is on the part of apendix.
Acquisition of colour studying as a facilitator of the development of imaginative thinking in Grade 5
Keywords: Pedagoģija