Farmācijas uzņēmumu akciju analīze Latvijas vērtspapīru tirgū - Kuņina, Jekaterīna (Latvijas Universitāte, 2014)
2011. gadā Nasdaq OMX Riga indekss uz negatīvā fona Baltijas akciju tirgū pieauga par 20%, lielā mērā pateicoties farmācijas nozares uzņēmumu veiksmīgajiem rezultātiem. Darba mērķis ir, pamatojoties uz Latvijas farmācijas uzņēmumu akciju fundamentālo un tehnisko analīzi, izstrādāt secinājumus par uzņēmumu akciju cenu ietekmējošiem faktoriem un sniegt priekšlikumus par investīciju iespējām farmācijas nozarē. Pētījuma rezultātā autore secināja, ka farmācijas uzņēmumu akciju cenu galvenokārt ietekmē to ceturkšņa un gada pārskatu finanšu rezultāti, situācija noieta tirgos. Investoriem, kas dod priekšroku stabilitātei, ir vērts investēt AS „Grindeks” akcijās, bet tiem, kas novērtē strauju attīstību, ir vērts investēt AS „Olainfarm” akcijās. Atslēgvārdi: AS „Grindeks”, AS „Olainfarm”, AS „RFF”, fundamentālā analīze, tehniskā analīze.

In 2011 on the negative background of the Baltic stock market NASDAQ OMX Riga increased by 20% largely due to successful results of the pharmaceutical companies. The aim of the paper is to develop conclusions on the factors influencing company share price and make suggestions about the investment opportunities in the pharmaceutical industry based on the fundamental and technical share analysis of the Latvian pharmaceutical companies. Based on the study the author has concluded that share prices of the pharmaceutical companies are mainly influenced by the financial results of their quarterly and annual reports and the state of markets. For investors who prefer stability, it is worth investing in shares of JSC "Grindeks", but for those who appreciate a rapid development, it is worthwhile to invest in shares of JSC "Olainfarm". Keywords: JSC "Grindeks", JSC "Olainfarm", JSC "RFF", fundamental analysis, technical analysis.
Share analysis of pharmaceutical companies of Latvian securities market
Keywords: Ekonomika