Eiropas Savienības piešķirto atbalsta fondu ietekme uz Latvijas tautsaimniecības attīstību un to kontrole un uzraudzība - Briedis, Armands (Latvijas Universitāte, 2021)
Bakalaura darba tēma ir “Eiropas Savienības piešķirto atbalsta fondu ietekme uz Latvijas tautsaimniecības attīstību un to kontrole un uzraudzība.”. Bakalaura darba mērķis ir izpētīt Eiropas Savienības fondus un izstrādāt priekšlikumus kontroles mehānisma attīstīšanai. Bakalaura darbs sastāv no piecām nodaļām. Pirmajā nodaļā tiek izpētīti Eiropas Savienības fondi. Otrajā nodaļā tiek izanalīzēts fondu dalījums un to administrēšana. Trešajā nodaļā tiek izskatīta Latvijas tautsaimniecības attīstība pirms un pēc iestāšanās Eiropas Savienībā. Ceturtajā nodaļā tiek salīdzinati piešķirtie finansējumi starp periodiem. Piektajā nodaļā tiek pētīts kontroles mehānisms izmantojot jau esošus projektus un rast ieteikumus kontroles uzlabošanai.

The topic of the bachelor's thesis is "The impact of the support funds granted by the European Union on the development of the Latvian economy and their control and supervision.". The aim of the bachelor's thesis is to study the European Union funds and develop proposals for the development of a control mechanism. The bachelor's thesis consists of five chapters. The first chapter explores European Union funds. The second chapter analyzes the distribution of funds and their administration. The third chapter examines the development of the Latvian economy before and after joining the European Union. The fourth chapter compares the allocated funding between periods. The fifth chapter examines the control mechanism using existing projects and finds recommendations for improving control.
The impact of the support funds granted by the European Union on the development of the Latvian economy and their control and supervision
Keywords: Ekonomika un uzņēmējdarbība; European Union; Latvia; economy; agriculture; fund