Minoritāšu politiskā pārstāvniecība un līdzdalības iespējas etniski neviendabīgās sabiedrībās (Latvijā un Igaunijā) - Kiršteine, Irēna (Latvijas Universitāte, 2013)
Pēdējos gados, minoritāšu un sabiedrības integrācijas jautājumi nonākuši pētnieku, politiķu un plašākas sabiedrības uzmanības centrā, kļūstot par publisko diskusiju objektu. Viens no būtiskākajiem šo diskusiju aspektiem ir minoritāšu pilsoniskās līdzdalības un politiskās pārstāvniecības jautājumi. Darba gaitā līdztekus jau minētajiem jautājumiem tiks apskatīti arī citi aspekti, kas ietekmē mazākumtautību attīstību un integrāciju abās izvēlētajās valstīs. Salīdzinājumam izvēlētas divas valstis, Latvija un Igaunija, jo tām minoritāšu ziņā ir daudz līdzību, taču saskatāmas arī zināmas atšķirības kā mazākumtautību līdzdalības iespēju īstenošanā, tā valstu sociālekonomiskajā attīstībā, kas atstāj ietekmi uz mazākumtautību spējām iekļauties sabiedrībā.

In recent years, minority and social integration issues facing researchers, policy makers and the wider public spotlight. One of the most important aspects of this debate is the minority civic participation and political representation problems. As work progresses, in addition to the issues mentioned above will be discussed, as well as other issues affecting the development and integration of minorities in both countries selected. To make the comparison, two countries, Latvia and Estonia, were selected. They have some similarities, in terms of existence of minority groups in society, but they also have differences in practices providing minority group participation and representation in the political process.
Minority representation and participation in ethnically divided societies (Latvia and Estonia)
Keywords: Politikas zinātne (politoloģija)