Raidījumu "De facto" un "Nekā personīga" satura analīze (2008. gada janvāris ─ aprīlis) - Malinovska, Guna (Latvijas Universitāte, 2008)
Bakalaura darba „Raidījumu „De Facto” un „Nekā Personīga” satura analīze (2008. gada janvāris – aprīlis)„ mērķis ir izpētīt žurnālistu redzējuma un informācijas avotu ietekmi uz raidījumu satura veidošanas procesu. Pētījuma problēma ir, ka no visiem žurnālistiem tiek pieprasīta objektivitāte, taču analītiskajos raidījumos nav iespējams izvairīties no subjektivitātes. Darbs sastāv no trijām daļām: teorētiskās, metodoloģijas un analītiskās. Galvenās teorētiskās pieejas ir analītiskie raidījumi un ziņu veidošana, atlase un veidošanas ietekme. Analītiskajā daļā, lai veiktu pētījumu, tiek izmantotas dziļās intervijas un kontentanalīze. Iegūtie dati liecina, ka žurnālisti un informācijas avoti ietekmē raidījumu saturu.

The aim of the bachelor paper „Analysis of "De Facto" and "Nekā Personīga" Television Content (January ─ April of Year 2008)” is to examine the impact of journalist’s point of view and information sources on the content creating process. The research problem is the fact that it is almost impossible to avoid subjectivity in such analytical TV programmes when journalists are asked for objectivity. This paper consists of three main parts: theory, methodology and analysis. The main used theoretical approaches are analytical TV programmes, news production and selection, and the production impact. To do this research content analysis and in-depth interviews are conducted. The results gained from the research shows the direct impact of journalists and information sources on the television content.
Analysis of "De Facto" and "Nekā Personīga" Television Content (January ─ April of Year 2008)
Keywords: Komunikācijas zinātne