Sociālās iekļaušanas principi Latvijā un Somijā 2007. un 2017. gadā - Vasjukeviča, Diāna (Latvijas Universitāte, 2017)
Bakalaura darbā “Sociālās iekļaušanas principi Latvijā un Somijā 2007. un 2017. gadā” autore skata kā homoseksuāli cilvēki integrējas mūsdienu sabiedrībā, kāds ir valsts viedoklis šajā jautājumā un kā sabiedrība pieņem vai nepieņem homoseksuāli orientētus cilvēkus. Darba mērķis ir izpētīt, kāda ir Latvijas un Somijas sabiedrības attieksme pret homoseksualitāti mūsdienās, kas veido šo attieksmi un kas būtu jāuzlabo. Darba rezultātā autore konstatē, ka Latvijas sabiedrības attieksme lielākoties ir pozitīva, cilvēki atzīst, ka sabiedrībai ir jābūt iecietīgākai. Somijas sabiedrība ir vairāk atvērtāka un saprotošāka.

In bachelor`s thesis “The Principles of Social Inclusion in Latvia and Finland in 2007 and 2017” the author analyzes how homosexuals integrate into today`s society, what is the society's attitude toward homosexuality, how does society accept or reject homosexuals. The target of bachelor`s thesis is to study what are Latvian and Finnish society attitude towards homosexuality and what should be improved. In the end of the bachelor`s thesis the author states, that Latvian society mostly accept homosexuals and recognize that society should be more tolerant. Finnish society is more open -minded and tolerant.
The Principles of Social Inclusion in Latvia and Finland in 2007 and 2017
Keywords: Valodniecība; Homoseksualitate; Somijas sabiedriba; Latvijas sabiedriba; LGBT