"Bāriņtiesas loma nodrošinot aizbildnību un aizgādību" - Ciema, Ieva Inese (Latvijas Universitāte, 2014)
Bakalaura darba tēma - „Bāriņtiesas loma nodrošinot aizbildnību un aizgādību”. Darba mērķis- izpētīt bāriņtiesas lomu šo jautājumu risināšanā. Bakalaura darbā aplūkots pētāmā temata teorijas atspoguļojums un prakse. Izdarīti secinājumi par problēmjautājumiem un iespējamajiem risinājumiem. Pētījuma uzdevums ir izpētīt un izanalizēt bāriņtiesas lomu, nodrošinot aizbildnību un aizgādību. Aplūkot nacionālo un citu valstu regulējumu un salīdzināt kopējo un atšķirīgo. Veikt tiesu un bāriņtiesu prakses aplūkošanu. Jānodrošina efektīva sistēma bērnu tiesību aizsardzības nodrošināšanai un jānovērš pārkāpumi. Bāriņtiesai ir jāiesaistās un jāveic attiecīga kontrole, lai veicinātu konfliktu atrisināšanu un to novēršanu ģimenēs. Bāriņtiesās jānodarbina augsti kvalificētāki speciālisti, lai tiktu veikts kvalitatīvāks darbs. Jāsadarbojas ar citām iestādēm, lai tiktu veikts efektīvāks darbs.

The Thesis of the Bachelor paper is - „Orphan’s court role in ensuring custody and guardianship”. The goal of this paper is to research the role of Orphan’s court in resolving these issues. The Bachelor’s paper deals with reflection of theory and practice on the subject of research. Conclusions have been made on key problem issues and possible solutions. This paper aims at research and analysis of the role and importance of Orphan’s court where it concerns guardianship and custody. It reviews national and foreign legislation and compares similarities and differences. The paper looks at the practice of courts and orphan’s courts. An effective system shall be ensured for protection of children rights and violations shall be prevented. Orphan’s court shall get involved in conflict settlement and resolution in families. Orphan's courts shall employ highly qualified professionals and cooperate with other institutions.
"Orphan's court role in ensuring custody and guardianship"
Keywords: Juridiskā zinātne