Adopcija - Priede, Elīna (Latvijas Universitāte, 2016)
Bakalaura darba tēma ir Adopcija. Autore bakalaura darba tēmas izvēlē un izstrādē balstījusies uz to, adopcijas institūta attīstība un ar to saistītās problēmas plašākā sabiedrībā nav ieguvušas īpašu aktualitāti, tomēr no sabiedrības interešu viedokļa un to cilvēku motivācijas dēļ, kuri gatavojas kļūt par adoptētājiem adopcijas jautājuma sakārtošanai valstī ir milzīga nozīme. Bakalaura darba mērķis ir izskaidrot un pamatot kādēļ adopcijas procesam ir nepieciešama tā specifika un noteiktais ilgums. Autore uzskata, ka ir veiksmīgi realizējusi mērķus, kuru realizācija bija paredzēta bakalaura darba izveides procesā. Atslēgvārdi : Adopcija, adopcijas process, bērna interešu aizsardzība, ģimene, adoptējamais, adoptētājs, bāriņtiesa.

Bachelor thesis: Adoption. The author Bachelor thesis topic selection and development based on the adoption of the Institute development and related issues in the wider society have not acquired a special urgency, however, from the public interest point of view and people motivation of who is going to become adoptive parents Adoption arrangement of the country is of great importance. Bachelor thesis aims to explain and justify why the adoption process requires it, the nature and duration of the set. The author believes that successfully implemented the targets, the implementation of which was intended for bachelor's creation process. Keywords: Adoption, adoption process, protection of the interests of the child, family, adoptee, adoptive parent, the Orphan's Court.
Adoption
Keywords: Juridiskā zinātne; adopcija; adopcijas process; bērna interešu aizsardzība; ģimene; adoptējamais