Marka evaņģēlija 8:31-38 perikopes ekseģēze - Vojeckis, Roberts (Latvijas Universitāte, 2018)
Šajā darbā esmu centies atklāt (Mk 8: 31 – 38) nozīmi, veicot ekseģēzi un perikopes interpretāciju. Mans darbs sastāvēs no 3 nodaļām, kurās es centīšos atbildēt uz sekojošiem jautājumiem. Ko nozīmē nest krustu un sevis noliegšana? Ko Jēzus vēlējās pateikt saviem mācekļiem un pārējiem cilvēkiem runā par krustu? Kā krustu interpretēja agrīnie kristieši un Pāvils? Šī darba mērķis ir izprast Jēzus sacīto un atrast tā pielietojumu mūsdienās. Pētījumā ietverta rakstu vietas analīze un interpretācija.

In this work, I have tried to reveal the meaning of (Mk 8: 31 – 38) by doing exegesis and pericope interpretation. My work will consist of 3 chapters; in which I will try to answer the following questions. What is the meaning of cross bearing and self-denying? What did Jesus want to say to his disciples and to the rest of the people about cross saying? How was the cross interpreted by the early christians and Paul? The purpose of this work is to understand the message of Jesus and to find its use today. The study includes the analysis and interpretation of the article.
Gospel of Mark 8:31-38 pericope exegesis
Keywords: Teoloģija un reliģiju zinātne; ekseģēze; Marka evaņģēlijs; Mk 8: 31 – 38; sevis noliegšana; ņemt savu krustu