Finanšu analīzes metožu pielietojums uzņēmuma SIA "Rebeka" finansiālā stāvokļa noteikšanai un turpmākās saimnieciskās darbības uzlabošanai - Kārkliņš, Mārcis (Latvijas Universitāte, 2015)
Uzņēmēji ikdienā saskaras ar dažādām finansiālām problēmām, kas prasa atbilstošu lēmumu pieņemšanu. Šajā diplomdarbā tiek apskatītas finanšu analīzes metodes, kas lietojamas neliela ražošanas uzņēmuma finansiālā stāvokļa analizēšanai. Šī darba mērķis ir identificēt SIA “Rebeka” finansiālo problēmu cēloņus un izstrādāt priekšlikumus to novēršanai nākotnē. Darba uzdevumi ir pētīt speciālajā literatūrā aprakstītās finanšu analīzes metodes, analizēt uzņēmuma finanšu pārskatus, vērtēt iegūto rādītāju ietekmi uz uzņēmuma peļņu un izstrādāt priekšlikumus uzņēmuma finansiālā stāvokļa uzlabošanai. Darbs sastāv no ievada, metodiskā apraksta, praktiskā pētījuma, secinājumiem un priekšlikumiem, izmantotās literatūras apskata un pielikumiem.

Entrepreneurs regularly face various financial problems that involve process of making appropriate decisions. This Diploma Paper studies methods of financial analysis to be used for analysis of financial position in a small production company. The aim of this Paper is to identify the causes of financial problems in the Rebeka Ltd and to develop suggestions for elimination of such problems in the future. Tasks of this Paper are to study methods of financial analysis that have been described in specialized literature, to analyse financial statements of the company, to evaluate the impact of the acquired indicators on the company’s profit, and to develop suggestions for the improvement of the company’s financial position. The Paper comprises an introduction, methodological description, practical study, conclusions and suggestions, list of literature sources, and annexes.
Use of methods of financial analysis for establishing financial position of the limited liability company Rebeka and for improvement of further economic activities
Keywords: Ekonomika