Datu struktūru un algoritmu vizualizācija mācību procesā - Lejniece, Rasma (Latvijas Universitāte, 2010)
Darba mērķis ir datu struktūru un algoritmu apmācības efektivitātes un kvalitātes uzlabošana. Darbā aplūkotas līdz šim izstrādātās vizualizācijas sistēmu taksonomijas, novērtēta vizualizācijas sistēmu efektivitāte, izanalizētas vizualizācijas sistēmu valodu perspektīvas un iespējamās vizualizācijas sistēmu integrācijas metodes mācību kursos. Ņemot vērā līdzšinējo pieredzi, identificētas būtiskākās šīs jomas problēmas. Attēlotas programmēšanas valodu SVG un Perl izmantošanas iespējas aktīvās mācīšanās stratēģijā „students kā izstrādātājs”. Izstrādāts Perl modulis datu struktūru vizualizēšanai. Demonstrētas izveidotā moduļa iespējas.

The aim of work is improvement of training efficiency and quality of data structures and algorithms. Work introduces with already developed taxonomies of visualization systems, evaluates the efficiency of visualization systems, analyzes the perspectives of visualization systems languages and the possible integration methods of visualization systems in training courses. Taking into account the previous experience, identifies the essential problems of this field. The possibilities of using SVG and PERL programming languages in the active teaching strategy 'student as developer' are displayed. Developed the Perl module for visualization of data structures. Displayed the possibilities of created module.
Data structure and algorithm visualization in the learning process
Keywords: Datorzinātne