Latvijas nacionālās inovācijas sistēmas atbalsts jaunuzņēmumu attīstībai Baltijas valstu kontekstā - Bērziņa, Sandra (Latvijas Universitāte, 2019)
Maģistra darba “Latvijas Nacionālās inovācijas sistēmas atbalsts jaunuzņēmumu attīstībai Baltijas valstu kontekstā” mērķis ir aplūkot Latvijas nacionālo inovācijas sistēmu Baltijas valstu kontekstā un Latvijas Nacionālās inovācijas sistēmas atbalstu jaunuzņēmumu izveidei un attīstībai. Darbā ir izvirzīti sekojoši pētnieciskie jautājumi: kā jaunuzņēmumi raksturo nacionālās inovācijas sistēmas izveidoto atbalstu jaunuzņēmumu attīstībai? Kādi ir faktori, kurus būtu nepieciešams uzlabot, lai sekmētu jaunuzņēmumu vidi Latvijā? Lai sasniegtu darba mērķi, darba izstrādei ir izmantoti raksti no zinātniskajiem izdevumiem un periodikām, elektroniskie informācijas avoti un intervijās iegūtā informācija.

The aim of master thesis “Latvian National Innovation System’s Support for Development of Startups in the Context of The Baltic States” is to look at Latvia’s National innovation system in the context of the Baltic States and support of the Latvian National innovation system for creation and development of start-ups. Main research questions are: how do start-ups describe the development support of the national innovation system for start-ups? What are the factors that would need to be improved in order to promote the environment of start-ups in Latvia? In order to achieve the aim of thesis, articles from scientific expenditure and periodica, electronic sources of information and information obtained in interviews have been used for the development of master thesis.
Latvian national innovation system's support for development of startups in the context of the Baltic States
Keywords: Ekonomika; nacionālā inovācijas sistēma; jaunuzņēmumi; Baltijas valstis; Latvija