Sadarbības prasmju pilnveide latviešu valodas stundās 3.klasē - Ozoliņa, Rita (Latvijas Universitāte, 2024)
Darba autore ir Rita Ozoliņa. Bakalaura darba tēma: Sadarbības prasmju pilnveide latviešu valodas stundās 3.klasē. Bakalaura darba vadītāja ir Mg. philol. Mārīte Poiša. Darba mērķis ir pētīt un analizēt 3. klases skolēnu sadarbības prasmju attīstības pilnveides iespējas latviešu valodas stundās. Bakalaura darbs sastāv no ievada, divām darba daļām un 8 apakšnodaļām, 17 attēliem, 3 tabulām, 9 secinājumiem un 7 priekšlikumiem, 40 literatūras avotiem, 3 pielikumiem. Kopējais darba apjoms ir 61 lappuses. Darba teorētiskajā daļā ir analizēta teorētiskā literatūra par sadarbības jēdzienu, mācību organizācijas formām un metodēm un sadarbības pilnveides iespējām latviešu valodas stundās. Darba empīriskajā daļā ir sniegts pētījuma metodoloģijas un pētījuma respondentu raksturojums. Šajā darba daļā ir organizēts empīrisks pētījums sadarbības prasmju pilnveides iespējām latviešu valodas stundās un izvērtēti iegūtie dati. Balstoties uz izanalizēto literatūru, veikto pētījumu, tika izstrādāti secinājumi un priekšlikumi skolotājiem sadarbības prasmju pilnveidei 3.klases latviešu valodas stundās. Pētījuma mērķa sasniegšanai tika izmantotas tādas metodes, kā teorētiskās un pedagoģiskās atziņas (zinātniskās literatūras analīze) un praktiskā (novērošana, anketēšana, praktiskais darbs ar skolēniem).

The author of the work is Rita Ozoliņa. The theme of the present bachelor paper is “Development of cooperation skills in language lessons in 3rd grade.” The supervisor of the bachelor paper is Mg. philol. Mārīte Poiša. The aim of the work is to study and analyze the possibilities of improving the development of cooperation skills of 3rd grade students in Latvian language classes. The bachelor thesis consists of an introduction, two parts of the work and 8 subsections, 17 images, 3 tables, 9 conclusions and 7 proposals, 40 literature sources, 3 appendices. The total volume of the work is 61 pages. The theoretical part of the paper analyzes the theoretical literature on the concept of cooperation, the forms and methods of educational organization and the possibilities of improving cooperation in Latvian language classes. The empirical part of the paper presents the methodology of the study and the characteristics of the respondents. In this part of the work, an empirical study on the possibilities of improvement of cooperation skills in Latvian language classes is organized and the obtained data are evaluated. Based on the analyzed literature, the conducted research, conclusions and proposals were developed for teachers to improve cooperation skills in 3rd grade Latvian language classes. To achieve the goal of the research, such methods as theoretical and pedagogical knowledge (analysis of scientific literature) and practical (observation, questionnaires, practical work with students) were used.
Development of cooperation skills in language lessons in 3rd grade
Keywords: Izglītības zinātnes; sadarbība; sadarbības prasmes; metodes; darba organizācijas formas