Darba devēja uzteikums saistībā ar darbinieka uzvedību - Brūveris, Reinis (Latvijas Universitāte, 2016)
Maģistra darba temats ir “Darba devēja uzteikums saistībā ar darbinieka uzvedību”. Ikdienā ir vairāki iemesli, kāpēc darbinieki vairs negrib vai nevar turpināt darba tiesiskās attiecības. Tomēr, ja darba devējs uzsaka darbu, iemesls nedrīkst būt subjektīvs, tam jābūt saskaņā ar Darba likumā ietvertajām normām. Neraugoties uz to, nereti, darba devēji aizmirst, ka uzsakot darba līgumu, darba devējs ir juridiski atbildīgs par savu rīcību. Ņemot vērā faktu, ka darba devēja uzteikumam ir ievērojama nozīme darba tiesiskajās attiecībās, vēl joprojām, praksē Darba likuma normas saistībā ar darba devēja uzteikumu tiek piemērotas neatbilstoši Darba likumā noteiktajam vai piemērotas nekorekti. Ievērojot problēmas aktualitāti maģistra darba mērķis ir atrast efektīvāko veidu, kas palīdzētu novērst vai nepieļaut darbinieka tiesību aizskārumu darba tiesiskajās attiecībās, kā arī izpētīt darba devēja uzteikuma, kas saistīts ar darbinieka uzvedību, juridisko pamatojumu, apzināt nepilnības spēkā esošajā tiesiskajā regulējumā un meklēt risinājumus problēmjautājumiem, salīdzinot tiesisko regulējumu Latvijā un kaimiņvalstīs. Lai sasniegtu izvirzīto mērķi, maģistra darba uzdevums ir identificēt problēmas, kas pastāv darba tiesiskajās attiecībās starp darba devēju un darbinieku, un ir pamats darba uzteikumam. Darbā izmantota gan Latvijā, gan ārvalstīs tapusī juridiskā literatūra, normatīvie akti, tiesu prakse darba tiesībās, kā arī dažādi informatīva rakstura materiāli. Maģistra darba kopsavilkumā autors sniedz pētījuma rezultātā izdarītos secinājumus, kā arī priekšlikumus tam, kā nepieļaut un izvairīties no strīdiem, kas saistīti ar darba devēja uzteikumu saistībā ar darbinieka uzvedību. Darbā izmantotās zinātniskās pētniecības metodes – analītiskā, vēsturiskā, salīdzinošā. Atslēgas vārdi: darba devēja uzteikums saistībā ar darbinieka uzvedību, uzteikuma pamats, darbinieka tiesības.

Master's thesis: "The employer's notice of termination in connection with the conduct of the employee." In everyday life, there are several reasons why employees do not want to or can not continue the employment relationship. However, if the employer dismissal practices, the reason should not be subjective, it should be in accordance with the Labour Law included rules. Nevertheless, employers often forget that ending a labor contract, the employer is legally responsible for their actions. Given the fact that the employer's notice of termination has a significant role in labor relations, there are still, in practice the Labour Law concerning the employer's notice of termination is appropriate to inadequate statutory or applied incorrectly. Subject to the topicality of the problem of Master's thesis aims to find the most effective way to help eliminate or prevent employee violation of the rights in labor relations, as well as to investigate the employer's notice relating to the conduct of the employee legal basis, identify gaps in the legal termination and seek solutions to issues compared legal regulation Latvian and abroad. In order to achieve the goal of the master's work it is to identify the problems that exist in labor relations between employers and employees, and there are grounds for termination of employment. The study uses both Latvian and abroad was created legal literature, legislation, case law, labor law, as well as various informative materials. Master's thesis the author gives the summary result of the research findings, as well as proposals on how to prevent and avoid disputes related to the employer's notice of termination in connection with the conduct of the employee. Work research method - analytical, historical, comparative. Keywords: the employer notice of termination in connection with the conduct of the employee, notice foundation, employee rights.
The employer's notice of termination in connection with the conduct of the employee.
Keywords: Juridiskā zinātne; darba devēja uzteikums saistībā ar darbinieka uzvedību; uzteikuma pamats; darbinieka tiesības; darba devēja tiesības