Optimāla magnētiskās rezonanses protokola izvēle nieru veidojumu diagnostikā un diferenciāldiagnostikā - Baranovska, Beāte (Latvijas Universitāte, 2016)
Bakalaura darba „Optimāla magnētiskās rezonanses protokola izvēle nieru veidojumu diagnostikā un diferenciāldiagnostikā ” mērķis, bija noskaidrot un izveidot optimālu magnetiskās rezonanses protokolu nieru veidojumu diagnostikā un diferenciāldiagnostikā. Bakalaura darba mērķim tika uzstādīti sekojoši darba uzdevumi: 1.Apkopot un analizēt, zinātnisko literatūru par magnētiskās rezonanses metodes pielietošanu nieru veidojumu diagnostikā un diferenciāldiagnostikā; 2.Izmantojot kvantitatīvo petījuma metodi, noskaidrot kādus izmeklējuma protokolus pielieto praksē Latvijā, nieru veidojumu diagnostikā un diferenciāldiagnostikā; Apstrādāt un analizēt pētījumā iegūtos datus, salīdzināt ar literatūrā aprakstīto (kā arī ārzemju literatūrā aprakstīto); 3.Apkopot iegūto informāciju un veikt secinājumus. Bakalaura darbā kā pētniecības metode tika pielietota zinātniskās literatūras analīze un kvantitatīva pētījuma metode . Darbs satur trīs nodaļas, katrā pa trīs apakšnodaļām, diviem pielikumiem, kopumā darbs sastāv no 37 lpp.

Bachelor thesis "Optimal magnetic resonance protocol choice for renal lesions in the diagnosis and differential diagnosis' goal was to find and establish the optimal magnetic resonance protocol renal lesions in the diagnosis and differential diagnosis. Bachelor's scope of work was installed in the following terms of reference: 1.Collect and analyze scientific literature on the use of magnetic resonance methods of renal lesions in the diagnosis and differential diagnosis; 2.Using a quantitative research method - a structured interview to find out what the examination protocols used in practice Latvian, renal lesions in the diagnosis and differential diagnosis; Process and analyze the trial data, compared with the literature (as well as foreign literature described); 3.Collect the information gathered and make conclusions. Bachelor work as a research method was applied to analysis of scientific literature and quantitative research method The work consists of three chapters, each containing three subdivisions, two attechments, and total work consists of 37 p.
Optimal choice of magnetic resonance protocol in diagnostics for kiney pathology and in differential diagnosties
Keywords: Medicīna; magnetiskā rezonanse; nieres; veidojumi; kontrastviela; MR protokols