Metienu izpildes tehnika ar vienu roku no pleca no vietas sporta skolas basketbolistiem - Bernica-Berlana, Ketija (Latvijas Universitāte, 2022)
Kvalifikācijas darbā tiek aprakstīta metienu izpildes tehnika ar vienu roku no pleca no vietas. Kvalifikācijas darba pētījuma mērķis ir izpētīt metienus ar vienu roku no vietas ietekmējošos faktorus, strādājot ar sporta skolas basketbolistiem pētījuma laikā gūt izaugsmi komandas metienu precizitātē. Basketbolsir atlētiska sporta spēle, kura attīsta cilvēka ātrumu, precizitāti, fizisko izturību un komandas spēli. Darbs sastāv no ievada, trīs nodaļām, astoņām apakšnodaļām, secinājumiem. Pirmajā nodaļā tiek aprakstīta basketbola spēles noteikumi, basketbola vēsture un attīstība. Tiek apskatīts skolēnu fiziskās sagatavotības raksturojums, metienu raksturojums, klasifikācija un vērtības mūsdienu basketbolā, kā arī prasības mūsdienu metieniem un primārā treniņu metodika. Otrajā nodaļā tiek aprakstīts pētījuma mērķis, uzdevumi un metodes. Pētījuma organizācija. Pedagoģiskais eksperiments. Trešajā nodaļa tika aprakstīta rezultāti un diskusija. Eksperimentālās mācību metodikas efektivitāte un metiens ar vienu roku no pleca efektivitātes rādītāju dinamika. Mācību procesā konstatētās biežākās kļūdas. Kvalifikācijas darba galvenajā daļā tika izdarīti secinājumi, ka metieni ar vienu roku no vietas realizācijas ietekmējošie faktori sastāv ne tikai no fiziskajiem, bet arī no mentālajiem un psiholoģiskajiem elementiem. Darba apjoms: 35 lapaspuses, un tas ietver 1 attēlu, 5 tabulas un 21 literatūras avotus. Atslēgas vārdi: Basketbols, psiholoģiskie faktori, metienu tehnika, basketbola vēsture,pētījuma rezultāti.

The qualification work describes the technique of performing throws with one hand from the shoulder from the place. The aim of the qualification research is to study the factors influencing throws with one hand from the place, working with sports school basketball players during the study to gain growth in the accuracy of team throws. Basketball is an athletic sports game that develops a person's speed, accuracy, physical endurance and team play. The work consists of an introduction, three chapters, eight subsections, conclusions. The first chapter describes the rules of the basketball game, the history and development of basketball. The characteristics of the physical fitness of pupils, the characteristics, classification and values of trow in modern basketball, as well as the requirements for today's throws and the primary training methodology are considered. The second chapter describes the goal, tasks and methods of the research. Research organization. Pedagogical experiment. The third chapter described the results and discussion. Efficiency of experimental teaching methodology and dynamics of first-hand shoulder efficiency. The most common mistakes found in the learning process. In the main part of the qualification work, it was concluded that the factors influencing the realization of throws with one hand consist not only of physical, but also of mental and psychological elements. Thesis consists of 35 pages and includes 1 figure, 5 tables and 21 references. Keywords: Basketball, psychological factors, throwing technique, history of basketball, research results.
Technique of performing throws with one hand from the shoulder from the place
Keywords: Sporta zinātne; Basketbols; psiholoģiskie faktori; metienu tehnika; basketbola vēsture; pētījuma rezultāti