E-komercija un tās ietekme uz uzņēmējdarbību un patērētājiem. - Baltais, Rūdolfs (Latvijas Universitāte, 2017)
Bakalaura darba tēma ir „E-Komercija un tās ietekme uz patērētājiem un uzņēmējdarbību”. Darba kopejais apjoms ir 95 lapas, kas ietver 1 tabulu, 22 attēlus, kā arī sarakstu ar izmantoto literatūtu un citiem avotiem. Bakalaura darba mērķis ir, apkopojot un analizējot informāciju par interneta un ekomercijas vēsturi, attīstību un ietekmi uz patērētājiem, secināt, kādi ir Latvijas patērētāju ieradumi, lai sniegtu priekšlikumus efektīvākai e-komercijas integrācijai uzņēmējdarbībā un patērētāju ikdienā Bakalaura darbs sastāv no piecām nodaļām. Pirmajā nodaļā darba autori analizē ekomercijas būtību, izmantojot teorētiskos materiālus. Otrajā nodaļā tiek aplūkota e-komercijas ietekme uz sabiedrību un uzņēmumiem. Trešajā nodaļā darba autori aplūko un raksturo pašu veidotu e-komercijas uzņēmumu SIA „SB Capital” uzbūvi un vispārejo darbības modeli. Ceturtajā nodaļā tiek analizētas darba autoru veiktās intervijas ar cilvēkiem, kuri e-komercijas nozarē darbojas jau vairākus gadus. Piektajā nodaļā tiek apkopoti un analizēti aptaujas pati, kuru darba autori ir veidojuši, lai noskaidrotu, kādi ir Latvijas iedzīvotāju ieradumi, izmantojot ekomerciju. Bakalaura darba noslēguma daļā tiek apkopoti secinājumi par e-komerciju, ekomercijas ietekmi uz sabiedrību un uzņēmumiem, kā arī par aptaujā iegūtajiem rezultātiem. Balstoties uz izdarītajiem secinājumiem, darba autori ir izstrādājuši priekšlikumus sekmīgai ekomercijas izmantošanai patērētāju, uzņēmumu, valstu un pašu veidotā uzņēmuma efektivitātes uzlabošanai. Bakalaura darbs varētu tikt izmantots, lai patērētajiem un uzņēmējiem sniegtu vispārēju informāciju par e-komerciju, tās nozīmi ekonomikā un sniegtajām iespējām. Aptauju rezultāti sniedz vispārēju ieskatu e-komercijas tendencēs Latvijā, bet ekspertu viedokļi raksturo nozares īpatnības Latvijā un pasaulē.

Bachelor thesis title is: ‘’E-commerce and its impact on business and consumers’’. Bachelor thesis consists of 95 pages, 1 table, 22 images. Thesis also has literature and other sources list in the end. Bachelor thesis main point is to research internet and e-commerce history, development, effect and habits in Latvia, provide proposals to consumers and businesses for more effective ecommerce integration for closer and further future. The thesis is divided into 5 chapters. In the first chapter, authors are analyzing ecommerce essence using theoretical materials. The second chapter is about e-commerce influence to society and businesses. In the third chapter is characterized authors own e-commerce enterprise – its structure and general business model. Expert interviews are in the fourth chapter. These experts are people who are working in e-commerce several years. In the last chapter is analyzed and viewed authors made research about Latvian citizen habits using e-commerce. At the end of the thesis there are summarized conclusions about e-commerce, its effect on society and businesses as well as results of both surveys. Depending on survey results, authors have made suggestions for successful everyday e-commerce usage to consumers, businesses, government and also author own enterprise so they can have more effective integration and influence. This thesis could be great information for consumers and businesses so they could get a general idea about e-commerce history and evolution. Also, to get arguments about why ecommerce is important and what opportunities it has in the future. Industry expert opinions could be very important to new e-commerce business owners, they reveal e-commerce industry peculiarities and nuances by which people can obtain better results.
E-Commerce and its Impact on Business and consumers.
Keywords: Vadībzinātne; e-komercija; internets; e-vide; ebay; komercija