Lietvedības risinājums kā mākoņpakalpojums - Sausiņa, Anete (Latvijas Universitāte, 2014)
Diplomdarba tēma ir “Lietvedības risinājums kā mākoņpakalpojums”. Diplomdarba mērķis ir analizēt kā lietvedības procesi tiek realizēti izvēlētajā tehnoloģiskajā platformā un vai tajā ir iespējams realizēt lietvedības risinājumu mākonī. Darbā tiek apskatīta lietvedības sistēmas būtība, tās trūkumi, un iemesli lēnai pārejai uz “bezpapīra biroju”. Tiek apskatītas un analizētas lietvedības risinājuma tehnoloģiskās iespējas. Veikta lietvedības pamata procesu minimālo prasību noteikšana, lai varētu izvēlēties piemērotāko tehnoloģisko platformu. Darbā analizēts kā lietvedības procesi tiek realizēti tehnoloģiskajā platformā. Atslēgvārdi: Lietvedība, Lietvedības pamata procesi, Bezpapīru birojs, Hibrīd-birojs, EDVS, Mākoņdatošana, Google Drive, Microsoft Office 365, Microsoft SharePoint.

The topic of diploma paper is "Recordkeeping Solution as Cloud Services". The aim of diploma thesis is to analyze how recordkeeping processes are being implemented in the selected technological platform and whether it is possible to implement a recordkeeping solution in the Cloud. The paper examines the nature of a recordkeeping system, showing its disadvantages and the reasons for the slow transition to a "paperless office". Within the scope of this paper technological capabilities for the recordkeeping solution are discussed and analyzed. Also, minimum requirement analysis of recordkeeping basic processes is made in order to choose the most appropriate technological platform. The paper examines how recordkeeping processes are implemented into the chosen technological platform. Keywords: Recordkeeping, Basic Recordkeeping Processes, Paperless Office, Hybrid-Office, EDMS, Cloud Computing, Google Drive, Microsoft Office 365, Microsoft SharePoint
Recordkeeping Solution as Cloud Services
Keywords: Vadībzinātne