Personāla vadīšana Valsts ieņēmumu dienesta Rīgas muitas reģionālajā iestādē - Beinerte, Inga (Latvijas Universitāte, 2009)
Lai veiksmīgi uzsāktu uzņēmuma vadīšanu ir nepieciešami noteikti resursi, uz ko balstīt uzņēmumu. Visneprognozējamākie un grūtāk vadāmie no šiem resursiem ir cilvēkresursi. Bez cilvēkresursiem nav iedomājama uzņēmējdarbība, jo tie izgudro un ražo preces, sniedz pakalpojumus, vada un kontrolē procesu darbību, kā arī kontrolē to kvalitāti. Maģistra darba „Personāla vadīšana Valsts ieņēmumu dienesta Rīgas muitas reģionālajā iestādē” mērķis ir izpētīt personāla vadību, tās būtību un izanalizēt motivēšanas pasākumus, novērtēt iestādes personāla vadīšanu, atklāt pozitīvās un negatīvās tendences, izanalizēt motivēšanas programmu un izstrādāt priekšlikumus iestādes personāla vadīšanas uzlabošanai. Analīzes rezultātā iegūt priekšlikumus iestādes personāla vadīšanas un motivācijas uzlabošanai.

To start a successful management of enterprise certain resources are necessary to base on. The most unpredictable is human resources. Entrepreneurship without human resources is unimaginable because humans invent and produce goods, manage and control function of processes and control quality of it. Objective of the masters work “Management of human resources in State Revenue Service Riga Customs regional office” is to look into management of human resources and to analyze the events of motivation. To apprize a management of human resources, to find positive and negative tendencies, to analyze motivation programs and make a suggestions how to improve management of human resources in the institution. In result of analysis gain a proposal how to make a better motivation.
Management of human resources in State Revenue Service Riga Customs regional office
Keywords: Ekonomika