Mīlestības atspoguļojums maģiskajā reālismā - Glazkina, Lolita (Latvijas Universitāte, 2014)
Šī darba autors atbildēs uz sekojošo jautājumu: “Kādas ir raksturīgās pazīmes, kas atšķir mitoloģisko reālismu no burvīgā reālisma?” un pierādīs hipotēzi, ka mitoloģiskajā reālismā šokējošas mīlestības attiecības ir attēlota kā pilnīgi normāla un pieņemama mīlestība. Darba mērķis ir atbildēt uz izvirzīto jautājumu un apstiprināt izvirzīto hipotēzi. Darba uzdevumi ir sekojoši, izpētīt kas ir mitoloģiskais reālisms un kas ir burvīgais reālisms, izvēlēties noveles un pētīt mīlestības atspoguļojumu tajās, izveidot vēstures notikumu konspektu par Latīņameriku 20.gadsimtā. Atklāt iespējamās problēmas, kuras pētot varētu paplašināt jau esošo pētījumu. Atslēgas vārdi: mitoloģiskais reālisms, mīlestība, nāve, mīts, realitāte

This research will answer on proposed question:”Which are the characteristics that help to distinguish the Magical Realism and Marvellous Realism?” and will approve hypothesis that chocking love in Magical Realism is shown as absolutely normal and agreeable love. The aim of this research is to find answer to question and approve the hypothesis. Tasks of this research are to find out what is Magical Realism and Marvellous Realism, chose novels and analyse the theme of love in those, create synopsis of historical events in Latin America in XX century. And to discover other problems for research that could expand this research. Keywords: Magical realism, love, death, myth, reality
The Theme of Love in Magical Realism
Keywords: Valodniecība