Eiropas Savienības un Ķīnas ekonomiskās un tirdzniecības attiecības - Medniece, Elīna (Latvijas Universitāte, 2013)
Maģistra darbā „Eiropas Savienības un Ķīnas ekonomikas un tirdzniecības attiecības” galvenā uzmanība tiek pievērsta tirdzniecības ārpustarifu barjerāmun šķēršļiem, kas traucē Eiropas Savienības un Ķīnas tirdzniecības attiecībām attīstīties un kavē tirdzniecības apjomu izaugsmi. Pamatojoties uz pieejamo informāciju tiek veikta tirdzniecības problēmu analīze. Darba saturs izklāstīts trīs daļās. Pirmajā daļā tiekapskatītas starptautisko tirdzniecības attiecību teorijas. Otrajā daļā tiek analizētas Eiropas Savienības un Ķīnas ārējās tirdzniecības politikas un divpusējās attiecības. Trešajā daļā tiek veikta tirdzniecības šķēršļu un barjeru analīze Eiropas Savienības un Ķīnas tirdzniecības attiecībās. Maģistra darba apjoms ir 84 lapaspuses, tas sastāv no 3 daļām un satur 7 tabulas un 2 attēlus, secinājumus un priekšlikumus un izmantotās literatūras un avotu sarakstu, kas sastāv no 111 vienībām.

Mastersthesis„European Union – China economic and trade relations” focuses on non-tariff trade barriers and obstacles in European Union and China trade relations which hinder trade development and growth of sales between European Union and China. The analysis of the problems is based on available information. Thesis consists of three parts. The first part describes theories of international trade relations. The second part analyses the European Union’s and China’s foreign trade policies and bilateral relations. The third part consists of analysis of European Union and China trade barriers. The amount of this master thesis is 84 pages; it consists of 3 parts which includes 7 tables and 2 pictures, conclusions and suggestions and bibliography, which consists of 111 units.
European Union- China economic and trade relations
Keywords: Ekonomika