3D interneta tirdzniecības centrs - Agranats, Mihails (Latvijas Universitāte, 2008)
Šajā darbā tiek aplūkota trīsdimensionālā grafiskā lietotāja interfeisa izveides problēma un šāda interfeisa izmantošanas nianses interneta veikalā, kā arī rīku komplekss šī risinājuma realizācijai konkrētajā projektā. Autors ir praktiski piedalījies šāda projekta īstenošanā un darbā tiek detalizēti aprakstīti būtiskākie projekta daļu fragmenti. Darba mērķis ir izveidot informācijas sistēmu, kura izmantotu trīsdimensionālo grafisko lietotāja interfeisu un noteikt to izmantošanas efektivitāti. Tiek aplūkotas dažādas tehnoloģijas šī mērķa sasniegšanai un no tām tiek izvelētas piemērotākas. Katram aplūkotam piegājienam tiek konstatēti trūkumi un veidi, kā šis piegājiens varētu tikt uzlabots.

In this paper we consider the problem of developing a three-dimensional graphical user interface and the nuances of using it in an internet shop, and the development kit for implementing this approach in the specific project as well. The author had part in the development of such project in practice, so the key parts of it will be described in detail. The aim of this work is to develop an information system, that would use a three-dimensional graphical user interface and to detect the efficiency of using it. There are considered different technologies for achieving this goal and chosen the more appropriate ones. There are discovered disadvantages and the ways of improving each of the considered approaches.
3D Internet Shopping Center
Keywords: Datorzinātne