Grafiskie izteiksmes līdzekļi detektīva galda spēļu dizainā - Fjodorova, Jekaterina (Latvijas Universitāte, 2022)
Latvijas Universitātes Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultātes Mākslas nodaļas Mākslas profesionālā bakalaura studiju programmas 4. kursa studente Jekaterina Fjodorova (Stud. apl. nr. jf17009) diplomdarba “Grafiskie izteiksmes līdzekļi detektīva galda spēļu izstrādē” mērķis ir izveidot detektīva galda spēli pieaugušajiem. Diplomdarbu veido trīs daļas. Teorētiskajā daļā tiek apkopota informācija par galda spēļu vēsturi, par pasaules populārākajām detektīva galda spēlēm un to dizainu. Empīriskajā daļā tiek salīdzinātas 10 populāras un pieprasītas detektīva galda spēles pasaulē un izstrādāta šo spēļu dizaina parauga analīze, kā arī apkopotas atbildes no daļēji strukturētām intervijām. Radošajā daļā, apkopojot un analizējot iegūto informāciju, tiek izstrādāta detektīva galda spēle pieaugušajiem.

University of Latvia, Faculty of Education, Psychology and Art, Arts division, Professional Bachelor’s Degree Program in Art course 4 student Jekaterina Fjodorova (Student ID jf17009), bachelor’s “Graphic design solutions of detective game development” aim is to create a detective board game for adults. The diploma thesis consists of three parts. The theoretical part summarizes information about the history of board games, the world’s most popular detective board games and their design. The empirical part compares 10 especially popular and demanded detective board games in the world, and develops and analysis of the design of these games, as well as summarizes the answers from semi-structured interviews. In the creative part, summarizing and analyzing the obtained information, a detective board game for adults is developed.
Graphic Design Solutions of Detective Game Development
Keywords: Mākslas zinātne; galda spēles; detektīva galda spēles; galda spēļu grafiskais dizains; grafiskā dizaina izteiksmes līdzekļi; galda spēļu vēsture