4-5 gadīgu bērnu saskarsmes prasmju sekmēšana muzikālajās rotaļās - Praškeviča, Kristīne (Latvijas Universitāte, 2019)
Bakalaura darba temats: 4 – 5 gadīgu bērnu saskarsmes prasmju sekmēšana muzikālajās rotaļās. Darba autore: Kristīne Praškeviča. Darba vadītāja: Dagnija Vigule. Bakalaura darba mērķis: Teorētiski izzināt, analizēt un praktiski pētīt, 4 – 5 gadīgu bērnu saskarsmes prasmju sekmēšanas iespējas muzikālajās rotaļās. Bakalaura darbā tika analizētas un apkopotas pedagogu, psihologu atziņas par saskarsmi, saskarsmes funkcijām, veidiem un stiliem. Apkopota informācija par saskarsmes prasmju veidošanos 4 – 5 gadīgiem bērniem. Aprakstītas rotaļas un muzikālās rotaļas nozīme bērna attīstībā, un saskarsmes prasmju sekmēšanā. Tika veikts empīrisks pētījums, kas veltīts 4 – 5 gadīgo bērnu saskarsmes prasmju sekmēšanai, izmantojot muzikālās rotaļas. Bakalaura darbs sastāv no divām nodaļām, secinājumiem, izmantotās literatūras un citu avotu saraksta, pielikumiem. Pirmā nodaļa – teorētiskā daļa, ar trīs apakšnodaļām: saskarsmes vispārīgs raksturojums, funkcijas, veidi un stili pedagogu un psihologu atziņās. Tiek aprakstītas saskarsmes prasmju veidošanās 4 – 5 gadīgiem bērniem. Balstoties uz atziņām rotaļas un muzikālās rotaļas vispārīgs raksturojums, to ietekme uz bērna vispusīgu attīstību. Muzikālā rotaļa kā bērnu saskarsmes prasmju sekmētāja. Otrā nodaļa – 4 – 5 gadīgu bērnu saskarsmes prasmju izpēte. 4 apakšnodaļas, kurās aprakstītas empīriskā pētījumā veiktā gaita un metodes, pētījuma ilgums, pētījuma laikā praktiski veiktais darbs ar bērniem, pētījumā iegūto rezultātu analīze un apkopošana. Darba beigās autore izsaka secinājumus par pētījuma rezultātiem saistībā ar izvirzīto mērķi. Atslēgas vārdi: Saskarsmes prasmes, sekmēšana, muzikālās rotaļas, pirmsskola, rotaļa, pedagogs, bērns. Bakalaura darba apjoms: 75 lappuses, 6 attēli, 7 tabulas, izmantoti 85 literatūras un citi avoti, 6 pielikumi.

Bachelor Thesis: Making a good progress on communication skills for four – five years old children using musical games. Author: Kristīne Praškeviča. Supervisor: Dagnija Vigule Aim of the bachelor theses: Theoretically explore, analyse and practically explore the possibilities of 4 – 5 years old children to develop communication skills in musical games. Bachelor thesis analysed and summarized the conclusions of educators and psychologists about communication, it`s functions, types and styles. Information about the development of communication skills of children aged 4 – 5 years has been collected and compiled. The Theses describes the role of games and musical games in the development of the child and in the promotion of communication skills. An empirical study carried out to enhance the communication skills of children aged 4 – 5 years through musical games. Bachelor thesis consists of two chapters, conclusions, list of references and other sources, appendices. Chapter One – Theoretical Part, with three sub chapters: general characteristics, functions, types and styles of communication in the opinion of educators and psychologists. The Theses describes development of communication skills of children aged 4 – 5 years. Based on the findings, the general characteristics of games and musical games and their impact on the child's overall development. Musical games as a facilitator of children's communication skills. Chapter two – Researching Communication Skills of 4 – 5 years old children. There are four subchapters describing the course and methods of the empirical study, the duration of the study, the practical work with children during the study, the analysis and summarization of the results. At the end of the work, the author makes conclusions on the results of the research in relation to the set goal. Keywords: Communication Skills, Promotion, Musical Games, Preschool, games, Educator, Child. Bachelor's thesis: 75 pages, 6 figures, 7 tables, 85 references and 6 appendices.
Making a good progress on comunication skills for four - five years old children using musical games
Keywords: Skolas pedagoģija; Saskarsmes prasmes; sekmēšana; muzikālās rotaļas; pirmsskola; pedagogs