Rietumāfrikas valstu uzņēmējdarbības vides analīze Latvijas uzņēmēju vērtējumā - Vingre, Alise (Latvijas Universitāte, 2013)
Vēl nesen Āfrika tika dēvēta par bezcerīgu, kurā ir plašas politiskās, ekonomiskās un sociālās problēmas, tomēr līdz ar straujo ekonomisko izaugsmi, tai pievēršas aizvien vairāk. Par pieaugošo interesi norāda arī aizvien aktīvāka Latvijas uzņēmēju darbība kontinentā, tomēr situāciju raksturo informācijas trūkums un aizspriedumi. Pamatoti rodas jautājums par šīs uzņēmējdarbības vides problēmām un riskiem. Maģistra darba mērķis ir izpētīt Rietumāfrikas valstu uzņēmējdarbības vidi un izanalizēt tās vērtējumu Latvijas uzņēmēju skatījumā. Darba uzdevumi aptver zinātniskās literatūras analīzi par organizāciju teoriju un uzņēmējdarbības vides saistību, kā arī Rietumāfrikas reģiona uzņēmējdarbības makrovides analīzi Latvijas uzņēmēju skatījumā. Rezultāti ļauj secināt, ka uzņēmēji šo uzņēmējdarbības vidi raksturo kā sarežģītu un nenoteiktu, taču perspektīvu.

Until recently, Africa was described as hopeless and full with political, economic and social problems; however, the rapid economic growth has contributed to increasing attention. It can also be observed in Latvian business activities on the continent; however, the situation is characterized by a lack of information and prejudices. A reasonable question arises about the business environment, challenges and risks. The Master Thesis’ goal is to explore the West African business climate and analyze its assessment by Latvian entrepreneurs. Objectives include analysis of literature on the connection between organization theory and business environment; and the West African business macro analysis as viewed by Latvian entrepreneurs. Results show that the entrepreneurs characterize the business environment as complex and uncertain, but perspective.
Latvian Entrepreneurs' Assessment of the West African Business Environment Analysis
Keywords: Ekonomika