Funkciju klašu sintēze un prognozēšana - Kuļešova, Jekaterina (Latvijas Universitāte, 2010)
Šajā bakalaura darbā tika apskatīts algoritms, kas funkcijā ar numuru n apskata ne vairāk kā log2n hipotēzes, lai to būtu iespējams pilnvērtīgi izpētīt, autore iepazinās ar atbilstošo literatūru. Kā arī praktiski atrisināja uzdevumu par Herkulesu un hidru, kur Herkulesam ir jāatrod hidras iznīcināšanas stratēģija, kura ir derīga jebkurai hidrai. Uzdevuma vizualizācijai tika izveidota datorprogramma, kur lietotājs var iejusties Herkulesa lomā un pašrocīgi iznīcināt hidru.

In this Bachelor’s Project it’s author examined algorithm, which, in function with number n, research no more then log2n hypotheses. For full possible examinaton, this works author did research on relevent literature. And also solved Hercules’s and Hydra’s problem, in which Hercules needs to find Hydra’s defeating strategy, which could be used on every Hidra possible, in practice. For problem’s visualization, software was made, which allows it’s user to become Hercules himself and defeat Hydra with his own hands.
Synthesis and prediction of classes of functions
Keywords: Datorzinātne