Finansējuma piesaistes, kā Latvijas un Eiropas Savienības uzņēmējdarbības atbalsta mehānisma sastāvdaļas, pakalpojumu pārdošanas modeļa izstrāde. - Zālītis, Jurģis (Latvijas Universitāte, 2016)
Autors par bakalaura darba tēmu ir izvēlējies „Finansējuma piesaistes, kā Latvijas un Eiropas Savienības uzņēmējdarbības atbalsta mehānisma sastāvdaļas, pakalpojumu pārdošanas modeļa izstrādei”. Temata aktualitāti autors pamato ar Latvijas uzņēmumu pasivitāti ES finansējuma apgūšanā, neraugoties uz to, ka finansējums attīstībai un inovācijām tiek piedāvāts ar ļoti labiem nosacījumiem, grantu formā un citos finanšu resursu veidos. Kā risinājumu, lai palielinātu finansējuma apguves intensitāti, autors redz celt uzņēmēju kompetenci finanšu piesaistē un to projektu vadībā, izmantojot konsultāciju pakalpojumus. Bakalaura darba mērķis ir izstrādāt konsultāciju pakalpojumu pārdošanas modeli, kurā mērķa klients ir uzņēmumi ar nepietiekamu kompetenci finansējuma piesaistē. Mērķa sasniegšanai bakalaura darbs ir sadalīts trīs nodaļās, kurās izpētīta pakalpojumu sniegšanas vadība, uzņēmējdarbības finansēšana un valsts atbalsts uzņēmējdarbības veicināšanai. Darba noslēgumā ir izstrādāts konsultāciju pakalpojumu pārdošanas modelis, izdarīti secinājumi un piedāvāti priekšlikumi.

Author’s choosen subject for bachelor thesis is „Fund raising, as a part of entreprenurial support mechanism of Latvia and EU, service sales model development”. Relevance of the subject author grounds with pasivity from enterprises in Latvia, barely participating in process to acquire available EU Funds, while EU Funds offer great terms to finance Researh & Development in enterprises throught grants and othe type of financial resources. For low-activity participation problem, author sees potential in using consultation services as a solution, raising levels of competence in EU Funds and their related Project management. Goal of the bahelor thesis is develop a sales model for enterprises which provides consultation services for clients without enough competene participating in EU Funds. To reach this goal, bachelor thesis is dividend in three main parts, with research about management of services, enterprise finance, and government support for economical growth. At the end of thesis, a sales model is designed for consultation service enterprises, observed conclusions from researh and developed suggestions.
Fund raising, as a part of Entrepreneurial support mechanism of Latvija and EU, service sales model development.
Keywords: Vadībzinātne; pārdošana; modelis; finansēšana; pakalpojumi; uzņēmējdarbība