Daudzvalodu terminoloģisko datu glabāšana EuroTermBank sistēmā - Liedskalniņš, Andris (Latvijas Universitāte, 2007)
Darba galvenais uzdevums ir sekmīgi realizēt daudzvalodu terminoloģisko datu glabāšanu EuroTermBank sistēmā. Darbā ir aprakstīts projektā izvēlētais terminoloģisko datu apmaiņas formāts TBX. Izstrādājot maģistra darbu ir analizētas problēmas datu pārvaldības uzdevumos – glabāšanā, meklēšanā, izgūšanā un attēlošanā. Katra problēma apskatīta darbā ietverto iespējamo risinājumu kontekstā. Problēmu analīzes rezultātā ir izstrādāts risinājums, kurš beigās tiek realizēts un novērtēts atbilstoši sākotnēji izvirzītajām prasībām. Realizācija ir piemērojama arī citiem līdzīgi strukturētiem datiem – hierarhiskiem, ar lielu skaitu neobligātu datu kategoriju.

Main task of the work is to successfully implement the storage of multilingual terminological data in EuroTermBank system. Terminological exchange format TBX is also described. Problems in the tasks of data management (store, search, retrieve and display) are analyzed. Each problem is examined in the context of possible solutions. Final solution is created based on the analysis of the problems and is assessed in accordance with initially proposed requirements. Provided solution is suitable also for other data with similar structure – hierarchical, containing many optional data categories.
Storage of multilingual terminological data in EuroTermBank system
Keywords: Datorzinātne