Darbinieku motivācija globāli sadalītos programmatūras izstrādes projektos - Šteinberga, Līva (Latvijas Universitāte, 2012)
Mūsdienās daudzi uzņēmumi uzsākuši globāli sadalītu programmatūras izstrādi, tādā veidā cerot samazināt izmaksas un saīsināt izstrādes laiku, vienlaicīgi nodrošinot augstu produktu kvalitāti. Šāda veida projekti parasti saskaras ar nopietnām komunikācijas, kontroles un kultūras atšķirību radītām problēmām, kuru dēļ tie bieži cieš neveiksmi. Pētnieciskajā literatūrā aprakstītas dažādas metodes šo problēmu risināšanai, bet par darbinieku motivācijas aspektiem globālā izstrādē informācija joprojām ir nepietiekama, lai arī motivācija tiek uzskatīta par projektu veiksmes atslēgu. Darba mērķis ir apzināt programmatūras izstrādātāju motivāciju ietekmējošos faktorus un ar tiem saistītās problēmas sadalītas izstrādes projektos, un piedāvāt metodes motivācijas celšanai, kas ļautu uzlabot komandu sniegumu. ATSLĒGVĀRDI: programminženierija, IT projektu pārvaldība, darba motivācija, produktivitāte, sadalītā programmatūras izstrāde, spējā programmatūras izstrāde, empīrisks pētījums

Nowadays, in a quest for cheaper and faster high quality software development many organizations have turned towards globally distributed software development. Distributed projects are challenged by coomunication, coordination and soci-cutural issues, and being unable to overcome those problems a high number of projects fails. While research literature holds many solutions for these kind of problems, research on work motivation and its interplay with differet environmental factors in software engineering projects is scarce. Although, motivation is reported to have the largest impact on project overall success. The aim of this study is to acknowledge what motivates and de-motivates software engineers working in distributed settings in order to achieve higher productivity and success ratio. KEYWORDS: software engineering, IT project management, work motivation, productivity, distributed software development, agile software development, empirical study
Software Engineer Motivation in Globally Distributed Software Development Projects
Keywords: Datorzinātne