Micro-frontend arhitektūras pielietojums tīmekļa lietotņu izstrādē - Rakitenko, Germans (Latvijas Universitāte, 2023)
Tradicionālās monolītās tīmekļa lietotņu arhitektūras arvien vairāk tiek aizstātas ar mikroservisiem to aizmugursistēmām, taču priekšgala sistēmas bieži vien paliek viena, cieši saistīta vienība. Micro-frontend arhitektūra iesaka sadalīt tīmekļa lietotni mazākās vienībās, no kurām katru pārvalda atsevišķa komanda. Šāda arhitektūra ļauj katrai komandai neatkarīgi izstrādāt un uzturēt dažādas tīmekļa lietotnes daļas, izvēlēties vispiemērotākās tehnoloģijas. Darba mērķis ir izpētīt micro-frontend arhitektūru un to realizēt praksē izstrādājot tīmekļa lietotni ar micro-frontend arhitektūras pielietojumu un izvietojot to virtuālajā privātajā serverī. Rezultātā izstrādātā lietotne ir sadalīta 7 mikro-lietotnēs, no kurām viena izpildlaikā apvieno pārējās mikro-lietotnes. Katra mikro-lietotne ir izvietota atsevišķi, katrai ir savs subdomēns.

Traditional monolithic web app architectures are increasingly being replaced by microservices for their back-end systems, but front-end systems often remain a single, tightly coupled entity. Micro-frontend architecture recommends dividing a web app into smaller units, each managed by a separate team. Such an architecture allows each team to independently develop and maintain different parts of the web application, to choose the most suitable technologies. The aim of the work is to study the micro-frontend architecture and implement it in practice by developing a web application with the application of micro-frontend architecture and deploying it on a virtual private server. The resulting app is divided into 7 micro-apps, one of which combines the other micro-apps at runtime. Each micro-app is hosted separately, each with its own subdomain.
Application of micro-frontend architecture in web application development
Keywords: Datorzinātne; micro-frontend; Module Federation; mikroservisi; lietotnes arhitektūra; priekšgala sistēma