Sadzīves atkritumu rašanās novēršanas juridiskie aspekti. - Priede, Arnita (Latvijas Universitāte, 2020)
Eiropas Savienība šobrīd ir mainījusi virzienu un no ierastā lineārā ekonomikas modeļa pārslēdzas uz aprites ekonomiku. Lai iedzīvinātu aprites ekonomikas pamatnostādnes ikdienas procesos gan publiskajam, gan privātajam sektoram un arī sabiedrībā, Eiropas Savienība ir arī Latvija pēdējo gadu laikā ir sistemātiski veikušas darbības, lai sakārtotu normatīvo regulējumu, lai tas veicinātu aprites ekonomikas pamatprincipu darbību. Maģistra darba ietvaros tiks noskaidrots kādi ir Eiropas Savienības un Latvijas normatīvā regulējumā ietvertie sadzīves atkritumu rašanās juridiskie aspekti un to problēmjautājumi. Atslēgas vārdi: sadzīves atkritumi, sadzīves atkritumu rašanās novēršana, aprites ekonomika, atkritumu novēršanas mehānismi.

The European Union is currently changing direction and is moving from a linear economic model to a circular economy. In order to implement the circular economy guidelines into everyday processes for both the public and private sectors and the society, the European Union and Latvia have in recently systematically taken steps in order to implement the regulatory framework of the circular economy. During the master's thesis the legal aspects of the generation of municipal waste and their problematic issues will be clarified according to the European Union and Latvian legislation. Keywords: municipal waste, municipal waste prevention, circular economy, waste prevention mechanisms.
Legal aspects of municipal waste prevention.
Keywords: Juridiskā zinātne; adzīves atkritumi; adzīves atkritumu rašanās novēršana; aprites ekonomika; atkritumu novēršanas mehānismi