Tirgum piesaistītais dzīvības apdrošināšanas produkts - Āboltiņa, Agnese (Latvijas Universitāte, 2006)
Maģistra darbā „Tirgum piesaistītais dzīvības apdrošināšanas produkts” tiek izpētīts, kā darbojas tirgum piesaistītā dzīvības apdrošināšana un izveidots jauns, līdz šim nepazīstams apdrošināšanas produkts ar visiem tam nepieciešamajiem aprēķiniem. Sekojot literatūrā izklāstītiem aktuāru un riska analītiķu ieteikumiem, tiek izveidots kalkulators, ar kura palīdzību, atkarībā no apdrošinātās personas dzimuma, vecuma un iemaksu apjoma, var aprēķināt personas uzkrājumu noteiktā termiņā. Ir izstrādāts kalkulators gan aprēķiniem pa gadiem, gan arī aprēķiniem pa mēnešiem. Ir izveidots arī jaunā, vēl tirgū nepastāvošā, produkta kalkulators, kas aprēķina līdzapdrošināšanu diviem cilvēkiem, no kuriem pirmā nāves gadījumā, kas iestājusies noteiktā termiņā, viņa labuma guvējs saņem apdrošinājuma summu, bet otrā nāves gadījumā vai termiņa beigās – uzkrājuma summu.

There are studied unit linked policies for life assurance in master’s degree work „Unit linked product for life assurance” and worked up new unit linked product for joint lives. To follow actuaries and risk analysts suggestions met into literature worked out calculator for savings calculations in fixed time interval to take into account person’s sex, age and amount of planned premiums. There are used mortality tables distributed by months and distributed by years. The calculator for nonexistent in market product, which calculates coinsurance for two people is worked out. Calculator is prepared for case of one death in fixed term beneficiary gets sum insured and saving amount must be paid out in case of death of second insured or at the end of term.
Unit Linked Product for Life Assurance
Keywords: Matemātika